A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lengyel EP-képviselő: Változott a lengyelek Magyarországhoz való hozzáállása


Zdzislaw Krasnodebski ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország humanitárius segítséget nyújtott Ukrajnának. 

A Gazeta Polska interjút készített Zdzislaw Krasnodebski európai parlamenti képviselővel, aki kijelentette, hogy változott a lengyelek Magyarországhoz való hozzáállása – írja a Mandiner.

Krasnodebski szerint a lengyelek felismerték Varsó és Budapest külpolitikájának különbségeit. Magyarország humanitárius segítséget nyújtott Ukrajnának.

„Évekig úgy tűnt, hogy a két ország érdekei megegyeznek, az Orbán Viktorral való együttműködés idealizálódott. Az Európai Parlamentben lévő magyar kollegák azt mondták, hogy az, hogy az ország vonakodik katonai segítséget nyújtani Ukrajnának,

az a magyar kisebbséggel való bánásmódból és az Ukrajnával szembeni egyéb kifogásokból fakad, nem pedig az oroszok iránti barátság miatt történik.

Ne felejtsük el, hogy mindennek ellenére Magyarország humanitárius segítséget nyújtott Ukrajnának. A magyarországi helyzet reálisabbá tette az Orbán-kabinet megítélését a nemzetközi fórumon”

– fogalmazott a politikus.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések