A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kigyulladt egy hétemeletes épület Rómában: tömegek veszíthették el az otthonaikat, egy ember meghalt


Rengeteg tűzoltóautó és a mentők is kivonultak Róma keleti városnegyedébe, miután egy felújítás alatt álló hétemeletes lakóépület kigyulladt. A tűztragédiában több tucat lakó maradhatott otthon nélkül, legalább kilencen megsérültek egy ember pedig életét vesztette. 


A tűzeset pénteken történt az olasz főváros Colli Aniene negyedében. A lángokat még aznap délután sikerült megfékeznie a tűzoltóknak, de a hétemeletes épületben ott rekedt embereket jelenleg is keresik.

A katasztrófának a Sky News szerint egy halálos áldozata van, akit a hétemeletes épület felső szintjének lépcsőházában találtak meg. Személyét egyelőre még nem azonosították. Az Ansa olasz hírügynökség szerint füstmérgezés végezhetett vele, úgy tudják, a lángokból kimenekített sérültek többsége is füstmérgezéssel, míg mások égési sérülések miatt kerültek kórházba.

A hatóságok közölték, tűz okát egyelőre még vizsgálják, és a helyi ügyészség a helyszínre látogatott.

A tűzoltóság tartományi parancsnoka, Alessandro Paola azt mondta, jelenleg még nem lehet megállapítani, honnan indult a tűz. Megerősítette, hogy két-három robbanás történt, mielőtt a keletkezett lángok átterjedtek volna a felújítás miatt odaépített állványzatra, onnan pedig az épület többi részére.

Az épület mintegy 100 lakója vált a tűz miatt hajléktalanná, ideiglenes elhelyezésükre sátrakat állítottak fel.

A La Repubblica szerint a felújítás során hőburkolatot és tetőpaneleket szereltek fel az épületre. Paola elmondta, hogy a lakásokat biztonsági szempontból is átvizsgálják, majd kiemelte: csak a műveletek végén fogják tudni elmondani, hogy a lakók visszatérhetnek-e az otthonaikba vagy sem. 

Róma polgármestere, Roberto Gualtieri kijelentette, hogy „együtt érez minden sérülttel. Közel állunk a tragédia által érintett családokhoz, és mindenben támogatjuk őket" – tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések