A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Időjárás: ragyogó napsütés és nyári meleg lesz szombaton

Ha van lehetőségünk rá, ma érdemes a szabadban tölteni időnket. 

Szombaton a Dunántúl délnyugati, nyugati részén is csökken a felhőzet, ott is sok napsütés várható, legfeljebb kevés gomolyfelhő lehet az égen. Általában száraz idő várható, de délelőttig a délnyugati határnál előfordulhat néhol zápor. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, az északkeleti harmadban erős lökések kísérhetik. Késő délutántól kezd veszíteni erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szombat estétől az ország döntő részén derült lesz az ég, felhősebb részek a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben lehetnek. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szelet hajnalban már csak néhol kísérhetik élénk széllökések. Hajnalra általában 8 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet, de a hidegre érzékeny helyeken, mint például a Duna-Tisza közi homokhátságon és az északi völgyekben 5 fok köré is lehűlhet a levegő.

Vasárnap homoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk, majd helyenként meg is vastagodhat a felhőzet, és záporeső, zivatar is előfordulhat, átmeneti szélerősödéssel. Délutánra 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések