A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Üzenet Magyarországnak: ha nem változtat az álláspontján, továbbra sem kapja meg az EU-s pénzeket


Miután Orbán Viktor miniszterelnök három meghatározó kérdésben is egyértelművé tette Magyarország álláspontját, egyre több szög bújik ki a zsákból – hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Dömötör Csaba. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának tájékoztatása szerint a miniszterelnök azt mondta, ha a magyar kormányon múlik, akkor nincs migráció, nincs háború és a gyermekvédelem ügyében is kitartanak. 

Erre Daniel Freund, aki egy zöld EP-képviselő nyersen és egyszerűen annyit reagált, hogy akkor nincs uniós pénz Magyarországnak.

Dömötör Csaba szerint itt pusztán nem egy „kóbor” véleményről van szó, mert Daniel Freund azontúl, hogy európai parlamenti képviselő, a költségvetési ellenőrzési bizottság egyik hangadója, aki mindig élen járt, ha a Magyarország elleni szankciókról volt szó. Ráadásul majd a napokban egy brüsszeli küldöttség is érkezik Budapestre, annak is tagja lesz.

A kormánypárti politikus tájékoztatása szerint magyar kormány ősszel 17 helyen módosította a törvényeit a megállapodás érdekében, a héten az Országgyűlés módosította az igazságszolgáltatási jogszabályokat is. 

Jó tudni: ha ezek után sem érkeznek Magyarországra az uniós források, annak semmi köze nem lesz a demokráciához és a jogállamisághoz. Sokkal inkább ahhoz, hogy a kormány nem adja be a derekát a háború, a migráció és a gyermekvédelem ügyében

– hangsúlyozta az államtitkár. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések