A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajna nem lehet mindig az újságok címlapján – hangzott el Varsóban


Az ukrajnai helyzet nem lehet mindig címlapon - mondta Marcin Przydacz, a lengyel elnöki hivatal külpolitikai irodájának vezetője a Polsat tévécsatorna műsorában. 

A műsorban szó volt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök finnországi útjának céljáról és okairól, valamint csütörtökre tervezett hollandiai látogatásáról.

"Valahol Nyugaton elhallgatták ezeket az információkat (az Ukrajnában történtekről. - a szerk. megj.), de a biztonsági kérdéseknek a prioritási listán előkelő helyen kellene állniuk" - mondta Przydacz, megjegyezve, hogy

"nem szabad, hogy az ukrajnai helyzet egész évben az újságok címlapján szerepeljen".

A lengyel elnöki hivatal képviselője ugyanakkor úgy véli, hogy Zelenszkij azért tesz külföldi utakat, hogy "felforrósítsa" a témát.

"Ez nagyon fontos, és nem lep meg Zelenszkij elnök úr, aki azért utazik, hogy felhevítse a témát" - mondta.

Oroszország tavaly február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Ennek célját Vlagyimir Putyin úgy jellemezte, hogy "megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá".

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések