Hirdessen itt

Technikailag legális az új, húsevő zombidrog - Videó!


Az állatorvosok használják lovak és szarvasmarhák fájdalmának csillapítására


A szövetségi törvények szerint önmagában nem minősül illegálisnak a csak „tranq” vagy „tranq dope” néven ismeretes drog, amely miatt egyre több az Egyesült Államok utcáin görnyedő, rothadó bőrű „zombi” – számolt be a Tények.

Újfajta drog terjed az Egyesült Államok utcáin, a görnyedt, rothadó bőrű fogyasztókról készült, riasztó felvételek pedig folyamatosan tűnnek fel a közösségi oldalakon. A Drogkutato.hu szerint a xilazin egy nem opioid típusú nyugtató, fájdalomcsillapító, izomrelaxáns, amelyet állatgyógyászatban alkalmaznak, elsősorban lovak és szarvasmarhák kezelésére.

Azt írják, hogy ennek ellenére humán felhasználása a kábítószer-fogyasztók körében egyre gyakoribb, és egyre több jelentés érkezik arról, hogy az Egyesült Államokban nemcsak, hogy jelen van a feketepiacon, de egyes államokban a fentanil után már a második leggyakrabban kimutatott vegyület.

A portál szerint a csak „tranq” néven ismeretes drog embereknél egyebek között álmosságot, alacsony vagy magas vércukorszintet, amnéziát okozhat, emellett veszélyesen alacsony szintre lassítja a légzést, a vérnyomást és a szívverést. A drogkeveréket befecskendező fogyasztóknál súlyos, fekélyes sebek is kialakulhatnak, beleértve a nekrózist – az emberi szövetek elrothadását –, amely végtagamputációhoz is vezethet.

A Los Angeles megyei sheriff hivatalának illetékesei szerint a probléma az, hogy a drog technikailag legális – írja a DailyMail.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések