A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Morawiecki: további orosz diplomáciai ingatlanokat fogunk lefoglalni


Oroszország ezt a lengyel lépést a diplomáciai kapcsolatokról szóló, 1961-es bécsi egyezmény megsértésének tekintette. Az orosz külügyminisztérium kemény megtorlást ígért Lengyelországnak.


Az Oroszhirek.hu írta meg, hogy Lengyelország további orosz diplomáciai ingatlanok lefoglalására fog törekedni az országban – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hétfőn a Polsat televízióban.

„A közelmúltban hatékony intézkedések eredményeként elvették az egyik orosz épületet Varsó területén. És azon fogunk dolgozni, hogy még több ilyet tegyünk” – mondta.

Szergej Andrejev lengyelországi orosz nagykövet korábban úgy reagált a TASZSZ hírügynökségnek, hogy Lengyelország nem volt hajlandó elismerni Oroszország tulajdonjogát a varsói Beethoven utcában lévő orosz nagykövetség lakókomplexumában. A nagykövetség közölte, hogy a gdanski orosz főkonzulátusnak otthont adó épületek szintén vitás kérdések Lengyelországgal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések