A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

TASZ: A rendőrök követtek el súlyos erőszakot, nem a tüntetők


Az ügynökszervezet jogászainak rendesen elgurult a gyógyszere 

Az igazán súlyos erőszakot nem a tüntetők, hanem a rendőrök követték el, akik kiskorúak ellen, aránytalanul és indokolatlanul vetettek be könnygázt és tonfát, egy olyan tüntetésen, ami egy több mint egy éve tartó, békés és a kormány által eddig teljességgel semmibe vett tiltakozássorozat következő állomása volt – írja a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményében, reagálva a szerda esti diáktüntetésen történtekre, ahol a demonstrálók rohamrendőrökkel csaptak össze a budai Várban, Orbán Viktor kormányfő hivatala közelében.

Az események akkor váltak erőszakosabbá, amikor néhányan megpróbáltak a közeli építési terület ideiglenes kerítésének megbontásával közelebb jutni a Karmelitához. A rendőrök könnygázt is bevetettek, több tüntetőt pedig berángattak a kerítések mögé, köztük a Momentum egyik országgyűlési képviselőjét, Tompos Mártont is, a párt panaszt tesz a rendőri intézkedés ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések