A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szivárványvonat és 150 ezer résztvevő a brüsszeli pride-on


Több mint 150 ezren vettek részt a május 20-án tartott brüsszeli pride felvonuláson. Az esemény témája idén a “Protect the Protest” jelmondat volt, felhívva a figyelmet a tiltakozáshoz való alapvető jog tiszteletben tartására, amelyet a világ számos országában, azon belül Európában is még mindig túl gyakran megtagadnak - írja a ratyiblog.


Egyúttal annak az évfordulóját is megünnepelték, hogy 20 évvel ezelőtt, 2003-ban vált lehetővé az azonos nemű párok házassága Belgiumban.


Az eseményt megelőzően a szervezők hangsúlyozták, hogy egyszerre fontos az ünneplés és a tüntetés is. “A pride egy nagy buli, ahol mindenki önmaga lehet, de még mindig sokat kell tenni az LMBTQ közösség egyenlőségének biztosítása érdekében” – mondta Radjiny Schiltz, a Brussels Pride szóvivője. “Az idei szlogen az Amnesty International egyik kampányából származik, amely a tiltakozáshoz való jog védelmét tűzte ki célul. Mindenki azt hiszi, hogy ez a jog mindenhol garantált, de ez határozottan nem így van. Még mindig sokat kell tenni a szabadságért és a sokszínűségért.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések