A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó: Ukrán szégyenlistára került az OTP, ezért Magyarország nem hajlandó tárgyalni a következő uniós szankciós csomagról


Az OTP Bank érdekeinek védelmében szólalt fel Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek informális találkozóján Stockholmban. A magyar tárcavezető azt mondta, hogy amíg az OTP rajta van a háború nemzetközi szponzorainak ukrán listáján, addig Magyarország nem tárgyal a következő szankciós csomagról.

Szijjártó Péter a tárgyalások szünetében arról beszélt a közösségi felületén, hogy továbbra is háborús hangulatot tapasztalt a kollégái körében.

Izgatott önelégültségbe lovalta bele magát az EU azért, mert a fegyverszállításokkal elégedettek

- fogalmazott Szijjártó. Ehhez képest azonban a magyar álláspont az, hogy minél előbb tűzszünetre, béketárgyalásokra és békemegállapodásra van szükség.

"Mi békét akarunk minél előbbi, mert minden egyes perc emberéletekbe kerül" - tette hozzá. Majd áttért arra, hogy közeledik az iskolai tanév vége, amelyet már “izgatottan várnak a gyerekek”, de ez azt jelenti, hogy közeledik a következő tanév eleje is. Az eszmefuttatás oda érkezett el, hogy szeptemberben már a jelenlegi ukrán szabályok értelmében 99 magyar alap- és középfokú iskola nem működhet tovább.

Ez olyan példátlan jogsértést jelent, amely európai reakcióért kiált

- mondta Szijjártó.

Nagyon nehezen megyünk bele egyáltalán tárgyalásokba is a 11. szankciós csomagról, nagyon nehezen tárgyalunk tovább áldozatokat kívánó gazdasági korlátozó intézkedésekről, amíg az OTP ezen a bizonyos ukrán listán rajta van

- szögezte le a külügyminiszter, majd pedig követelte az ukránoktól, hogy vegyék le a magyar bankot erről a listáról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések