Hirdessen itt

Szijjártó Péter: Ukrajna egyre ellenségesebb velünk


A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint Ukrajna ellenséges és fenyegető lépéseket tesz Magyarország ellen, emiatt azzal fenyegetőzött: amíg ezen Ukrajna nem változtat, Magyarország nem hajlandó segíteni az orosz agresszió ellen küzdő országnak. 

„Mindaddig, amíg az ukránok nem veszik le az OTP-t a háború nemzetközi támogatóinak a listájáról, addig az Európai Békekerettel és szankciókkal kapcsolatos döntésekben Magyarország nem tud részt venni” – jelentette be Szijjártó Péter, az éppen Bécsben tartózkodó magyar külgazdasági és külügyminiszter.

A bécsi magyar nagykövetségen a tárcavezető azt mondta: Ukrajna egyre ellenségesebben viselkedik Magyarországgal szemben, ezért sem a 11. szankcióscsomagot, sem az Európai Békekeret keretében újabb 500 millió eurós támogatást nem tudja támogatni a kormány.

Miközben azt várják el tőlünk, hogy újabb gazdasági károkat nyeljünk be, Ukrajna egyre ellenségesebben viselkedik Magyarországgal szemben

– vádolta meg Ukrajnát Szijjártó, majd konkrét ellenséges lépésként azt nevezte meg, hogy szeptember 1-től a kárpátaljai magyar iskolák nem fognak tudni működni, illetve hogy az OTP felkerült arra az ukrán listára, ami szerint a magyar bank Oroszország háborúját támogatja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések