A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szexuális zaklatással vádolják Márki-Zay emberét


Nemkívánatos módon közeledett a hivatal egyik női munkatársához Fejes Péter hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő – írja a Promenád24.hu. 

A közösségi médiában napok óta keringő kiszivárgott dokumentum szerint egy 2020. március 4-i városházi egyeztetésen Fejes Péter önkormányzati képviselő (MMM – Tiszta Vásárhelyért) az idősügyi tanácsadó testület elnökeként munkakapcsolatba került a jogi iroda egyik női dolgozójával. 

A hölgy arra panaszkodott, hogy Fejes egy beszélgetésük során a szobaajtót becsukta, közel húzódott hozzá, ölelgette őt, a hajába túrt.

Ezt kellemetlenül élte meg, szexuális zaklatásként értékelte.

Erre tekintettel intézkedés történt, hogy az idősügyi tanácsadó testülettel kapcsolatos feladatokat más vegye át tőle a hivatalban. A feljegyzés szerint a városházi egyeztetésen 

Márki-Zay Péter polgármester ígéretet tett, hogy megbeszéli az ügyet Fejessel, valamint megkéri, hogy ilyet többet ne tegyen.

A 2020-ban történt eset most, a közgyűlés csütörtöki ülésén napirendre került, Bálint Gabriella kormánypárti képviselő Márki-Zay Péter polgármestert, Angyal Zsolt jegyzőt és Fejes Pétert kérdezte az ügyről. 

Fejes Péter elismerte az esetet, de azt állította, azért csukta be az irodaajtót, és húzódott közel a kolléganőhöz, hogy ne legyen neki kínos, hogy ki kell javítgatni egy általa írt hivatalos levelet. Elismerte azt is: valóban megérintette a hivatalban a hölgyet, és meg is simogatta, de szerinte ez inkább egy kedveskedő, atyai mozdulat volt.

A képviselő azt is hozzátette, aki őt ismeri, az tudja, van egy olyan szokása, hogy szereti megérinteni, akivel beszél, „ha valakinek nem tetszik, annak nem”. Beszélt arról is, hogy az érintésére, simogatására a hölgy elhúzódott, s később is beszélt róla, hogy nagyon kellemetlenül érezte magát ebben a helyzetben, ettől a mozdulattól. Fejes ugyanakkor azt állította, a nő soha nem említette neki, hogy szexuális zaklatásként élte meg a történeteket. Fejes végül azt kérte, aki szerint szexuális zaklatás történt, tegyen feljelentést. 

Angyal Zsolt jegyző ígéretet tett rá, vizsgálatot folytatnak le Bálint Gabriella kérdései kapcsán, s tájékoztatni fogják írásban a kormánypárti képviselőt. Márki-Zay Péter pedig közölte: 

ismeri az ügyet és a panaszost, de szerinte nem tekinthető szexuális zaklatásnak, ha beszélgetés közben valaki „nem érzékeny helyen” megérint valakit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések