Hirdessen itt

Schmidt Mária: Oroszországban nincs háború, különleges hadművelet van


Schmidt Mária úgy véli, hogy Volodomir Zelenszkij ukrán elnök azt akarja minden áron elérni, hogy a NATO-tagországok is a konfliktus részesei legyenek. A Terror Háza igazgatója szerint még be sem indult az orosz hadigépezet, és Vlagyimir Putyin orosz elnök akkorra tartogatja a több millió katonát, ha valóban kiszélesedik a konfliktus.


„Most még Oroszország nem háborúzik Ukrajnával szemben, ez még különleges hadművelet” – mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Hír TV Bayer Show című műsorában.

A történész szerint Volodomir Zelenszkij úgy akarja bevonni az ukrajnai háborúba a NATO-tagországokat, hogy határ menti orosz településeket, területeket is támadna.

Schmidt Mária úgy vélekedett, hogy ebben az esetben szélesedne háborúvá a konfliktus, jelenleg csak „különleges hadművelet vagy akció zajlik”.

A Terror Háza igazgatója azt mondta a műsorban, hogy még nem indult be igazán az orosz hadigépezet több millió katona bevonásával. Schmidt Mária szerint olyan erős a különleges erő, amit Vlagyimir Putyin bevetett Ukrajnában, hogy az ukrán erők nem bírnak vele a nyugati támogatás ellenére sem.

Azt a nyugati hozzáállást nem tudom követni, hogy egyrészről kiröhögjük az oroszokat, mert képtelenek elérni bármit Ukrajnában, másrészt pedig rettegünk tőlük, hogy meg se állnak Berlinig. Valahol érzek pici ellentmondást ebben

– mondta Schmidt Mária.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések