A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Daniel Freund: A pénzeket továbbra is vissza kell tartani


Az Orbán-kormány egyik legkeményebb kritikusa, Daniel Freund zöldpárti Európai parlamenti képviselő is tagja volt annak a költségvetési bizottsági küldöttségnek, amely nemrég Budapestre látogatott, hogy tájékozódjon az uniós költségvetés védelméről és a jogállamisági feltételességi mechanizmusról szóló ügyekről.


Freunddal Soros-blogja készített interjút, amiben Freund elmondta, hogy három nap alatt legalább húsz találkozójuk volt, de az „összkép mégis csalódást keltő és kijózanító volt. Egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a kormány mindent megtesz ezeknek a forrásoknak a felszabadítása érdekében.”

A politikus a lapnak azt mondta, hogy a terepmunka eredményeit a jövő héten adják elő a Bizottság előtt, „a következő plenáris ülésen pedig, legalábbis ez a várakozás, határozatot fogad majd el a parlament a magyarországi helyzetről. A megállapításainkat a parlament is számításba veszi majd. Az én személyes benyomásom szerint ez a megközelítés kudarc.”

Freund úgy látja, hogy a reformjavaslatokkal 9 hónapja nem tudtak érdemi előrelépést elérni, így „nem egyszerűen arról van szó, hogy a pénzeket továbbra is vissza kell tartani, de a Bizottságnak el kell gondolkodnia azon, milyen újszerű nyomásgyakorlásra volna szükség, hogy érdemi változást lehessen kikényszeríteni a magyar kormány részéről. Hatékonynak az eddigi nyomásgyakorlást biztosan nem lehet nevezni.”

Hozzátette: információik szerint számos területen romlik a helyzet, tudomása szerint „a magyar kormány – egy uniós ország kormánya – maffiamódszereket használva gyűr maga alá komplett szektorokat. A Bizottságnak véleményem szerint meg kell fontolnia, hogy további korlátozásoknak és szankcióknak vesse alá a kormányt.”

Freund azt mondta még, hogy „Orbán Viktor ma a legkorruptabb politikus Európában, és ez nem pusztán mennyiségi, de minőségi értékelés egyben. Nem csak az érintett pénzek mennyiségéről van tehát szó, hanem arról, hogy egy tudatosan működtetett rendszer bonyolítja ezt a korrupciót.”

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
VÉRLÁZÍTÓ, AMIKOR 1 KORRUPT ÓCSKÁS ZSIDÓ PRÓBÁL JÓEMBERKEDNI!!!
A jog gyakorlata nem mindig egyezik meg az igazság követésével.
A jogi paragrafus megváltoztatható, az igazság - bár relatív - nem!
Amikor a kormányok szerződéses alapon megengedik a globalistáknak, hogy szándékosan megöljék a saját népüket…
https://stopworldcontrol.com/unevent