A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Savanykás joghurttorta citrommal: tésztája nincs is, csak a remegős krém


A csodás citromos joghurttortának tésztája nincs is, csak a krémből áll az édesség.


Most már lassan tényleg itt a nyár: mi eshetne jobban ilyenkor, mint a citromos joghurttorta? Mivel piskótás alapja nincs is, könnyű és frissítő, ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető. Lekvárral vagy friss gyümölcsökkel tálalva még finomabb.

Hozzávalók 8 személyre

👉 80 dkg görög joghurt
👉 15 dkg cukor
👉 7.5 dkg liszt
👉 6 tojás
👉 1 citrom leve és reszelt héja
👉 1 lime leve és reszelt héja
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 lekvár vagy friss gyümölcsök a tálaláshoz

Elkészítés:

A joghurtot tedd egy sűrű szitába, hogy kicsit lecsöpögjön, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd el fehéredésig a kétféle cukorral, add hozzá a citrom és a lime levét és reszelt héját, a joghurtot, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.

Végül az egészet fakanállal, több részletben forgasd össze a felvert tojáshabbal. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformában, és 160 fokon nagyjából egy óra alatt süsd meg. Akkor jó, amikor a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta. Ha készen van, a formában hagyd kihűlni, és csak utána szeleteld. Tálald lekvárral, friss gyümölcsökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések