A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rostokban gazdag cukormentes muffin aszalt gyümölcsökkel és kókuszreszelékkel: zabliszt az alapja


Ebbe a pihe-puha cukormentes, zablisztes muffinba méz, kókuszreszelék és aszalt gyümölcsök kerülnek.


A kedvenc aszalt gyümölcseidet teheted bele: jól megy hozzá a vörös áfonya, a mazsola és az apróra vágott aszalt sárgabarack. Bár a zabliszt elvileg nem tartalmaz glutént, ha szigorú diétán vagy, inkább gluténmentes zabpelyhet apríts fel, mert az biztos, hogy keresztszennyeződést sem tartalmaz. Az adagokat egy kisebb bögrében vagy egy nagyobb kávéscsészében mérd ki.

Hozzávalók 12 darabhoz

👉 5 dkg vaj
👉 2 csésze zabliszt
👉 1 érett banán
👉 1 evőkanál méz
👉 1 káváskanál fahéj
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 1 csomag sütőpor
👉 0.5 csésze kókuszreszelék
👉 0.5 csésze aszalt gyümölcs
👉 0.5 csésze víz

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel mikróban vagy a tűzhelyen, és hagyd kicsit kihűlni.

A zablisztet keverd el a sütőporral, a fűszerekkel, a kókuszreszelékkel és az aszalt gyümölcsökkel. Add hozzá a villával szétnyomkodott banánokat, szükség szerint a mézet, az olvasztott vajat és annyi vizet, hogy jó sűrű, ragacsos tésztát kapj. Fakanállal keverd össze, és kanalazd papírral kibélelt muffintepsibe. 180 fokon süsd 20-22 percig. Ha kész, a tepsiben hagyd kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések