A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Robbanás történt a Bérkocsis utcában, tűzoltók és mentők a helyszínen


Kisebb robbanás történt a józsefvárosi Bérkocsis utca egyik egyemeletes házában. Az épület a Bérkocsis utca és a Tolnai Lajos utca sarkán áll az épület, amiben gázrobbanás történhetett.

„Tele az utca tűzoltókkal, rendőrökkel, mentőkkel. Az épület áll, viszont több ablak kitört” 

A katasztrófavédelem híradása szerint

a födém beszakadt, a falak megrogytak, tűz azonban nem keletkezett.

Arról viszont nem írtak, hogy mi okozta a robbanást.

A házban több fal összeomlott, az egyik tűzfal pedig a szomszédos iskola udvarára zuhant.

A házból kimentek, illetve kiküldték az embereket, többen sokkos állapotban ülnek az utcán. Úgy tudni, hogy egyetlen ember nem hagyta még el azt. A katasztrófavédelem szerint a hétlakásos épületet öt ember hagyta el,

egy embert a tűzoltók a romok alól emeltek ki, feltehetően súlyos sérülései vannak.

A helyszínen van Pikó András polgármester is. Pikó azt ígérte a házban élőknek, hogy átmeneti szálláson helyezik el őket.  A polgármester  elmondta, hogy ez egy bontás alatt álló önkormányzati ház, többeket már kiköltöztettek. Egy egyedül élő, középkorú férfi lakásában volt a gázrobbanás, ő rekedt a romok alatt.

A katasztrófavédelem szerint az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, és kiérkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A helyszínen vannak az áram- és gázszolgáltató szakemberei, akik a háztömböt a hálózatokról lezárták.

 A rendőrség lezárta a Bérkocsis és a Tolnai Lajos utcát is, a ház közvetlen környezete rendőrségi szalagokkal van lezárva, nem engedik vissza az ott lakókat sem. Hamarosan statikus is érkezik, aki átvizsgálja majd az épületet, hogy be lehet-e menni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések