A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Machetével vágták le egy férfi karját és lábát Bécsben


Még tíz nappal a gyilkosság után is szökésben vannak annak a bandának a tagjai, akik április 20-án éjjel brutálisan megtámadtak és gyakorlatilag kivégeztek egy férfit a Jägerstrasse metróállomáson (U6) Bécsben – írja a Ripost.

Hajnali egykor az állomás peronján legalább tízen támadtak rá az áldozatra, aki megpróbált elmenekülni a mozgólépcsőn, de üldözői utolérték.

A támadók a férfit földre lökték, tovább verték, ketten  machetét húztak elő,  és levágták az áldozat kezét és lábát. Bármilyen segítség túl későn érkezett volna a súlyosan sérült férfihoz, akit később 31 éves algériai bevándorlóként azonosítottak, írja az oe.24.at.

Egyetlen gyanúsítottat sikerült azonnal elkapni a bűncselekmény után: egy 24 éves fiatal algériai állampolgárt, aki a Duna-csatornába ugrott, amikor meglátta az érkező rendőröket. A férfi azonban tagadja, hogy köze lenne a véres tetthez, és hallgat.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) bécsi vezetője, Dominik Nepp városi tanácsos a külföldi bűnözőkkel szembeni határozott fellépést követelt.

A nem osztrákok által elkövetett rendszeres erőszakos cselekmények a külföldi bűnözőkkel szembeni laza bánásmódra vezethetők vissza. Ahelyett, hogy az ilyen bűnözők azonnali kitoloncolásával egyértelmű jelzést küldenénk, túl gyakran kapnak kegyelmet. Az egyre gyorsuló erőszakspirál csak akkor lesz megállítható, ha megreformáljuk jogrendszerünket

– közölte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések