A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha vajas keksz juharsziruppal a tésztájában: mindenképpen valódi vajból készítsd


A juharszirupos vajas keksz legfontosabb titka, hogy semmiképp ne margarinból, hanem valódi, illatos vajból készítsd.


A juharszirupos vajas keksz összeállítása egyszerű, gyors, az illata pedig ellenállhatatlanul lengi be sütés közben a lakást. A juharszirup Észak-Amerikából származó, mézhez hasonló édesítőszer, amelyet itthon főleg amerikai palacsintával szoktunk fogyasztani, de bármilyen más édességet feldobhatsz vele. Egyszer mindenképp próbáld ki azt is, hogyan készíthetsz házilag vajat!

Hozzávalók 6 személyre

👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg vaj
👉 10 dkg fehér csoki
👉 8 dkg cukor
👉 4 evőkanál juharszirup
👉 1 tojássárgája
👉 1 kávéskanál tejföl
👉 1 teáskanál vaníliakivonat
👉 0.5 dl tej

A tetejére:
👉 1 tojásfehérje
👉 1 evőkanál juharszirup

Elkészítés:

A vajat verd habosra a cukorral, majd add hozzá először a tojássárgát, utána a vaníliakivonatot, a juharszirupot és a tejföllel elkevert tejet. Végül szitáld hozzá a lisztet, és forgasd össze. A csokit vágd apró darabokra, és keverd a masszához. A sűrű tésztát pihentesd a hűtőben fél órát.

A pihentetési idő leteltével szaggass belőle diónyi darabokat. Formálj mindegyikből gombócot, lapogasd ki, és sorakoztasd fel őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket juharsziruppal elkevert tojásfehérjével, és told 180 fokos sütőbe negyedórára, amíg a külsejük megszilárdul. Ebből a mennyiségből legalább két tepsire való keksz készülhet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések