A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pszichológus: A román felnőtt lakosság több mint 80 százaléka függő, vagy nagyon gyorsan halad a függőség irányába


Az is kiderült, hogy Románia az első helyen áll az Európai Unióban az alkoholfogyasztás tekintetében. 

Románia az első helyen áll az Európai Unióban az alkoholfogyasztás tekintetében. Sajnos a romániai lakosság a magas só- és cukortartalmú ételeknek is a nagy kedvelői közé tartozik, ezért a felnőttek kétharmada túlsúlyos. A szakértők azon az állásponton vannak, hogy az aggasztó adatok fő oka a megelőző egészségpolitika hiánya – írta a Transtelex.

A lap tájékoztatott róla, hogy Politikai és Közigazgatási Tudományok Nemzeti Főiskolájának (SNSPA) jelentése szerint egy átlagember évente 11 liter alkoholt fogyaszt. Szintén ebből a jelentésből kiderül az is, hogy

a romániai felnőttek mintegy 58%-ának súlyproblémái vannak.

„Ennek egyik oka a társadalmi-gazdasági helyzet is, ami növeli ezt az alkoholfogyasztási arányt és az egészségtelen termékeket” – indokolta meg a jelenséget az egyik interjúalany a Digi24 tévécsatornán.

„A lakosság több mint 80 százaléka, aki elmúlt 14 éves, ha felülvizsgálná életvitelét, azt találná, hogy

vagy már függő, vagy nagyon gyorsan halad a függőség irányába.

A sóvárgás mögött depresszió, szorongás, családi és szociális problémák állnak. Amikor az ember egyre mélyebbre kerül egy függőségben, valójában egy olyan életprobléma elől bújik el, amit valahogyan megpróbál elkerülni” – magyarázta Constantin Cornea pszichológus a Digi24-nek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések