A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Politico: nyár közepére kimerülhet az Ukrajna támogatására szánt amerikai keret


De feltehetően újabb segélycsomagról tárgyalhatnak majd


Az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatás már a nyár közepén teljesen kimerülhet – jelentette hétfőn a Politico az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva. Washington ugyanis már elköltötte a kongresszus által decemberben jóváhagyott, 48 milliárd dolláros segélycsomag nagy részét.

A kiadvány szerint az Egyesült Államoknak már csak mintegy hatmilliárd dollárja maradt a Kijevnek szánt fegyverekre és ellátmányokra, ami azt jelenti, hogy az ukrán erőknek nyújtott amerikai segélyek hamarosan leállhatnak – számolt be az Oroszhírek.

Azt írják, hogy a kongresszusi képviselők állítólag aggódnak amiatt, hogy a Fehér Ház hamarosan nem lesz képes gyors katonai segélyt nyújtani Ukrajnának, különösen mivel Kijev egy sokat hangoztatott ellentámadást tervez Oroszország ellen.

A Politico beszámolója szerint a Fehér Ház most egy vadonatúj segélycsomagról tárgyal, amelynek célja, hogy továbbra is áramoljanak az ellátmányok Ukrajnába egy magas rangú kormányzati tisztviselő szerint, aki megjegyezte, hogy nem világos, milyen szükségletei lehetnek Kijevnek az ellentámadás alatt vagy után.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések