A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pikáns spagetti fokhagymás, fűszeres olajban: így készül az olaszok kedvenc tésztája, az aglio di olio


A fűszeres olajba forgatott spagetti, az aglio di olio rengeteg fokhagymával készül, és egyszerűen mennyei.


Az olasz ételek szerelmesei biztosan találkoztak már az aglio di olióval, vagyis a fokhagymás olívaolajba forgatott tésztával. A spagettit kicsit rövidebb ideig főzd, mint amennyi a csomagolásra van írva, ugyanis még a szószban is puhulni fog. Amint készen van, azonnal tálald, mert újramelegítve már nem az igazi.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg spagetti
👉 7.5 dkg reszelt sajt
👉 2 fej fokhagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
👉 késhegynyi chilipehely

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzd ki. A csomagoláson jelzett időnél két perccel hamarabb szűrd le, a főzővizét tedd félre.

Közben a fokhagymát pucold meg, a gerezdeket vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és ezen párold puhára a fokhagymagerezdeket. Amikor készen vannak, húzd le az edényt a tűzről, szórd meg a fokhagymaszeleteket pirospaprikával, frissen őrölt borssal, chilipehellyel, és adj hozzá két merőkanállal a tészta főzővizéből. Tedd vissza a tűzre, keverd bele a tésztát, és forgasd össze. Szórd meg aprított petrezselyemmel és finomra reszelt sajttal, és gyöngyöztesd pár percig, amíg a szósz besűrűsödik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések