A fűszeres olajba forgatott spagetti, az aglio di olio rengeteg fokhagymával készül, és egyszerűen mennyei.
Az olasz ételek szerelmesei biztosan találkoztak már az aglio di olióval, vagyis a fokhagymás olívaolajba forgatott tésztával. A spagettit kicsit rövidebb ideig főzd, mint amennyi a csomagolásra van írva, ugyanis még a szószban is puhulni fog. Amint készen van, azonnal tálald, mert újramelegítve már nem az igazi.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg spagetti
👉 7.5 dkg reszelt sajt
👉 2 fej fokhagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
👉 késhegynyi chilipehely
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzd ki. A csomagoláson jelzett időnél két perccel hamarabb szűrd le, a főzővizét tedd félre.
Közben a fokhagymát pucold meg, a gerezdeket vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és ezen párold puhára a fokhagymagerezdeket. Amikor készen vannak, húzd le az edényt a tűzről, szórd meg a fokhagymaszeleteket pirospaprikával, frissen őrölt borssal, chilipehellyel, és adj hozzá két merőkanállal a tészta főzővizéből. Tedd vissza a tűzre, keverd bele a tésztát, és forgasd össze. Szórd meg aprított petrezselyemmel és finomra reszelt sajttal, és gyöngyöztesd pár percig, amíg a szósz besűrűsödik.
0 Megjegyzések