A kínai módra készülő citrommázas csirke ragacsos és ellenállhatatlan.
A kínai citrommázas csirke valódi ízkavalkád. Citromlekvárral, gyömbérrel és szójaszósszal készül, csupa olyan alapanyaggal, amelyeket bár ma már mindenhol kapni, mégis ritkán használjuk a hagyományos konyhában. Tálalj mellé párolt rizst vagy pirított tésztát!
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg citromlekvár
👉 4 egész csirkecomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 teáskanál fokhagymapor
👉 1 citrom
👉 1 evőkanál reszelt gyömbér
👉 1 evőkanál szójaszósz
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, hogy hamarabb átsüljenek. Szórd meg őket sóval, borssal és fokhagymaporral, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy-két órára.
A pihentetési idő leteltével keverd össze a citromlekvárt a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, a reszelt gyömbérrel és a szójaszósszal. A csirkecombokat fektesd egymás mellé egy tepsiben, kend meg őket jól a citromos keverékkel, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Negyedóránként locsold meg a keletkezett szafttal. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 15 percig, hogy a bőre ropogóssá váljon.
0 Megjegyzések