A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pártfüggetlen főpolgármestert szeretne egy mozgalom: éles kritikával illették Karácsonyt


Gőzerővel készül a jövő évi önkormányzati választásra a Magyar Szolidaritás Mozgalom, mindenáron pártfüggetlen főpolgármestert szeretnének. 

Váratlan helyről kapott éles kritikát a Főváros, ugyanis a Magyar Szolidaritás Mozgalom bejelentette: mindenképp egy pártfüggetlen főpolgármesternek kéne vezetnie Budapestet. A mozgalom tájékoztatása szerint állandósultak a forgalmi dugók, növekvő bűnözés jellemzi Budapestet, ahol folyamatosan a politikai viták, melyekkel csak veszít a város.

Székely Sándor, a mozgalom vezetője az M1-nek adott interjújában arról beszélt, azt akarják, hogy jövőre 

a fővárosi lakosság érdekeit képviselő főpolgármesterjelölt győzzön.

A politikus közmédiának adott interjújában leszögezte, nagyon szeretnék, ha nem egy pártpolitikus vezetné a fővárost. Szavai szerint nagyon fontos lenne, hogy Budapest tudjon fejlődni, ehhez pedig az kell, hogy a városvezető nem folyamatosan a politikai csatározások középpontjában van.

Ez egy politikai küldetés, hogy kirángassuk Budapestet és a többi települést a pártpolitikai csatározások mezejéről”

– számolt be a mozgalom vezetője, aki később hozzátette, hogy természetesen nem jelenti azt, hogy aki független városvezető, az jó is, de legalább a politikai harcokban nem vesz részt. Az ATV-nek Székely egyenesen úgy fogalmazott, hogy a pártpolitika szabályosan megmérgezi az önkormányzati működést.  

Hogyan fejlesztené Budapestet a Magyar Szolidaritás Mozgalom?

Székely Sándor elmondta, tősgyökeres budapestiként nem is mondhat mást, minthogy Budapest egy fantasztikus város, szuper lehetőségekkel, de lehetne a mostaninál sokkal jobb is. A politikus szerint az egész városra elmondható, hogy komoly fejlődés nemigen történik. Álláspontja szerint azért jó a pártfüggetlen városvezető, mert 

nem kell figyelembe vennie, mit akar Gyurcsány Ferenc vagy a Momentum Mozgalom, hogy éppen hogy kéne keresztbe tenni éppen a Fidesznek”.


Hogyan teszi tönkre Karácsony Gergely Budapestet?

Székely Sándor megjegyezte, Budapest bűnözési helyzete a többi európai nagyvároséval összehasonlítva jó, de az elmúlt időszakban érzékelhetővé vált szerinte, hogy megindult bizonyos szintű romlás. Példaként említette a januári rendőrgyilkosságot, valamint hogy a város belsőbb kerületeiben egyre több drogost lehet látni. 

Ezt kezelnie kell a Fővárosnak”

– jelezte a politikus, aki szerint még mindig nem tragikus a helyzet, de érezhető a romlás. Megjegyezte, mozgalmának álláspontja szerint Karácsony Gergelyék rosszul kezelik a biciklis-helyzetet.

Kijelentette, hogy ők abszolút zöldek, támogatják azt az elképzelést, hogy a belvárosban minél kevesebb autó legyen, de ez egy folyamat, amit a főpolgármester nem járt végig, egyből a végén kezdte.

Felfestette a biciklisávokat, először azonban azt kéne megoldani, hogy az agglomerációból érkező emberek le tudják valahova tenni az autóikat.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések