A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszország újabb támadást indított Kijev ellen


Kedden éjjel 15 cirkálórakétát lőttek ki az oroszok Ukrajna fővárosára. A Reuters azt írja, a légvédelmi rendszer mindegyik rakétát lelőtte. Szerhij Popko, Kijev katonai közigazgatási vezetője Telegramon úgy fogalmazott, „az agresszor tervei most is kudarcot vallottak”. Popko elmondása szerint a támadásnak nem voltak áldozatai.


Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere is azt közölte Telegramon, hogy áldozatok és nagyobb károk sincsenek, csak annyit írt, hogy Holoszijevszkij kerületben törmelék hullott egy házra.

Májusban ez már az ötödik támadás volt, a rakétákat napokkal azután indították, hogy az oroszok elindítottak egy drónrajt is. Kijev újbóli rakétázását április végén kezdték meg, akkor már több mint ötven napja nem lőttek ki rakétát az oroszok az ukrán fővárosra.

A támadások egyáltalán nem mellékesen a Győzelem napján történtek, Oroszország azon emléknapján, amikor a náci Németország felett aratott 1945-ös győzelmet ünneplik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések