A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Novák Katalin: Mi, magyarok, nem fogunk amiatt szégyenkezni, mert azok vagyunk, akik vagyunk


„Minél egységesebbek leszünk, annál erősebbekké válunk” – hangsúlyozta az államfő az Együtt erő vagyunk gálavacsorán.  

Az Alapjogokért Központ és a New York Young Republican Club gálavacsorán látta vendégül nemzetközi vendégeit, a díszvendég Magyarország elnöke, Novák Katalin volt – számolt be közösségi oldalán a jogi elemző- és kutatóintézet.

Köszöntőbeszédében Novák Katalin elmondta, éppen ezen a napon tartják férjével házassági évfordulójukat, mégpedig a huszonegyediket. „Mindenekelőtt édesanya vagyok, egy elhivatott feleség és anya. Emellett keresztény vagyok, amit semmi pénzért nem adnék fel.

Tudom, hogy mindezek ma már szinte bűnt jelentenek bizonyos emberek számára, de én büszke vagyok erre”

 – fogalmazott az államfő.

A világon egyedülálló a magyar családtámogatási rendszer

Novák Katalin a jelenlévő nemzetközi hallgatóság tetszésnyilvánítása mellett elsőkézből nyújtott tájékoztatást a magyar családpolitika intézkedéseiről, úgy is, mint a családokért is felelős egykori miniszter. Felsorolta, hogy a negyedik gyermek megszületését követően egy családanya soha többé nem fizet személyi jövedelemadót; a nagyszülői gyed annak elismerése, hogy a nagyszülők természetszerűleg a család részei; a felsőoktatási hallgatókat terhelő diákhitelt eltörlik három gyermek esetén.  Arra is rámutatott, hogy

a hazai GDP hat százalékát családtámogatásra költi a magyar költségvetés.

„Ez a világon egyedülálló, Európában sehol sincs ilyen mértékű családtámogatás“  – hangsúlyozta a köztársasági elnök. „A házasság egy nő és egy férfi szövetsége, és a megfogantatás pillanatától védjük az életet, mert Ferenc pápával közösen valljuk, hogy minden abortusz tragédia” – húzta alá.

A magyar karaktert ismertetve Novák Katalin megjegyezte, „mi, magyarok nem fogunk amiatt szégyenkezni, mert azok vagyunk, akik vagyunk.” Személyes hitvallásáról szólva pedig úgy fogalmazott, „ahol egyedül nem vagyok felcserélhető, az a családom.” Ferenc pápa egy héttel ezelőtti látogatása pedig „felemelő pillanat volt, büszkék vagyunk Magyarországra, szeretére és a vendégszeretetére” – mondta az államfő. A rendezvény mottójára utalva pedig úgy üzent a jelenlévőknek, hogy

„minél egységesebbek leszünk, annál erősebbekké válunk”.


„Mi mindannyian hisszük az Isten, haza, család, hármasegységét”

Gavin Wax, a New York-i republikánusok vezetője és Szánthó Miklós beszédében kifejezte azt a reményét, az Együtt erő vagyunk gálavacsorából tradíciót tudnak teremteni . „Mi mindannyian hisszük az Isten, haza, család, hármasegységét, akárcsak Adenauer, Kohl, Thatcher és Reagan” – mondta az Alapjogokért Központ főigazgatója, aztán Tucker Carlson konzervatív televíziós legendát idézte, aki nemrégiben kifejtette,

az univerzum vasszabálya az, hogy az igaz dolgok győzedelmeskednek.

„Nem szabad hazugságokkal élnünk. Sőt: helyesen kell cselekednünk. És ez vonatkozik különösképp valakire itt a teremben, aki mindig kiállt a jó dolgokért. Egy igazi vezető, feleség, háromgyermekes anya. Kiáll a hit mellett, bátor harcos, ha a gyermekek védelméről van szó, és megtestesíti a nemzet egységét” – méltatta az Alapjogokért Központ főigazgatója Novák Katalint, Magyarország elnökét, a gálavacsora díszvendégét. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések