A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Münchenben mondta ki a boldogító igent Lajos bajor herceg és Zsófia-Alexandra hercegné


Napra pontosan két héttel III. Károly király koronázása után ezúttal Bajorországban gyűlt össze az európai arisztokrácia, ahol szombaton egybekelt Lajos herceg és Zsófia-Alexandra hercegné. 


Lajos herceg – az utolsó bajor király dédunokája – és Zsófia-Alexandra álomesküvőjén elállt a vendégek lélegzete: a menyasszony nem sokkal azután, hogy kimondta az igent, hirtelen összeesett a templomban – közölték a német lapok. A Bild tudósítása szerint a 33 éves holland-kanadai arát férje és a tanúk kapták el, apósa pedig azonnal oda ugrott, szőlőcukrot és egy kis kólát adott neki, amitől rögtön jobban is lett.

Nem csoda, ha Zsófia-Alexandra beleszédült a nászba, amelyen több mint  ezer vendég, az európai arisztokrácia krémje és megannyi politikus is tiszteletét tette. A hercegné „kilógott” a sorból, hiszen „csak” egy oxfordi doktorandusz, de a hírek szerint az egykori bajor uralkodócsalád, a Wittelsbachok minden tagja imádja, de elragadtatással nyilatkozott róla többek között Habsburg György is.

A Tageszeitung azt írta, a müncheni Theatinerkirchében tartott esküvői szertartásra mintegy öt hónappal a polgári esküvő után került sor. Az igent először karácsonykor mondták ki.


A menyasszony csak nem sokkal a szertartás kezdete előtt érkezett meg fehérben, hosszú csipkeruhájában, kezében gyöngyvirágcsokorral. Reinhard Marx müncheni érsek és bíboros az Odeonsplatzon köszöntötte a menyasszonyt, majd apja, Dorus Evekink oldalán – a bajor himnusz és a harangok zúgása mellett – bevonultak a pompás barokk templomba.

A Wittelsbach-esküvőn megjelentek olyan ismert családok, mint az Esterházyak, a Habsburgok, a Szász-Coburgok, a Fuggerek és a Liechtensteinek képviselői, de ott volt Markus Söder (CSU) bajor miniszterelnök és kormányának több tagja is.

Söder a Bildnek elárulta, egy limitált szériás, bajor hátizsákkal lepték meg a párt, amit tele tömtek mindenféle helyi különlegességgel. „Tudom, hogy szeret Kenyában időzni” – jegyezte meg tréfásan a politikus arra utalva, hogy Lajos herceg több mint tíz éven át segítőként dolgozott Afrikában. Zsófia-Alexandra egyébként Oxfordban phd-ösztöndíjas, kriminológiát tanul (illetve újabban szorgosan a német nyelvet), ezért a nagy eseményt a brit lapok is figyelemmel kísérték, és az év királyi esküvőjének nevezték, a párt pedig úgy emlegetik, mint a német William és Kate.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések