A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Molnár Zsolt szerint bele kell törődnünk, hogy lesz Pufajkás-sétány


Tény, hogy ’56-ban Horn Gyula nem a jó oldalon állt – ismeri el maga az MSZP-s Molnár Zsolt is hétfői közleményében, ugyanakkor szerinte a Kormánynak Horn életútját is a maga komplexitásában kell nézni. 

„Törődjenek bele, hogy ezt a küzdelmet elvesztették” – üzente a jobboldalnak, mivel úgy véli, a fővárosi önkormányzatok hatásköre, hogy a volt miniszterelnökről sétányt nevezzenek el. Megjegyezzük, a vitatott történelmi személyiségekkel kapcsolatban külön törvény szabályozza, hogy kiről lehet és kiről nem közterületet elnevezni.

Mindenesetre Molnár Zsolt a közleményben kifejti,

Winston Churchill miniszterelnökre sem az “írek mészárosaként” emlékezünk, ahogy George Washington elnökkel kapcsolatosan sem a rabszolgatartás kerül elő, idősebb Antall Józsefre sem a Rákosi-korszak parlamentjében eltöltött négy éve alapján emlékezünk, és Bajcsy-Zsilinszky Endre esetében sem a fajvédő elmélet terjesztése kerül elő. Arra kérjük a kormányt, hogy ennek megfelelően Horn Gyula életútját is komplexen kezeljék.

Kiemeli, a Horn Gyula elleni gyalázatos akció már hónapok óta zajlik, az illetékes önkormányzatok meghozták az ezzel kapcsolatos döntésüket, egy tisztességesen működő kormánynak pedig nem kellene beleavatkoznia egy demokratikus eljárásba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések