A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mintegy 160 vállalat vesz részt a Kuba-Oroszország üzleti fórumon Havannában


A kubai fővárosban szerda délután kezdődött meg a Kuba-Oroszország üzleti párbeszéd fórum, amelyen a két ország mintegy 160 vállalkozásának képviselői vesznek részt – jelentette a TASZSZ hírügynökség.


A megnyitón részt vett Borisz Titov, a vállalkozók jogaiért felelős orosz elnöki biztos, aki egyben az Oroszország-Kuba Tanács vezetője, Ricardo Cabrisas Ruiz kubai miniszterelnök-helyettes, Rafael Ernesto Lage, az Oroszország-Kuba Tanács társelnöke és Antonio Carricarte, a Kubai Kereskedelmi Kamara elnöke.

A megnyitó előtt a kubai miniszterelnök-helyettes megtekintette az orosz vállalatok kiállításait és találkozott vállalkozókkal.

A szervezők szerint a fórumon 52 orosz és 106 kubai vállalkozás képviselői vesznek részt.

A fórum szekciói a szállítási logisztikával, a mezőgazdaság, az építőipar és a feldolgozóipar területén folytatott kétoldalú együttműködéssel, valamint a kubai közigazgatás digitális átalakításával foglalkoznak az orosz szakértelemre alapozva.

Az Oroszország-Kuba Üzleti Tanács több mint 100 ipari és kereskedelmi vállalatot, oktatási és tudományos intézményt egyesít orosz részről. Emellett több szövetségi minisztérium és a moszkvai polgármesteri hivatal képviselői is részt vesznek benne. A Tanács fő célja a Kubával való kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokban rejlő lehetőségek kiaknázása, beleértve a hazai üzleti érdekek előmozdítását a kubai piacokon. A kétoldalú együttműködés kulcsfontosságú területei közé tartoznak az energia, a közlekedés, a gyógyszeripar, az élelmiszeripar és a turizmus területén megvalósuló projektek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések