Hirdessen itt

Mi vezettünk, de végül hat góllal kikaptunk az USA-tól a hoki vébén


A magyar válogatott 7-1-re kikapott az esélyesebb, világranglista-negyedik amerikai csapattól a jégkorong-világbajnokság tamperei csoportjának második fordulójában, vasárnap.


Két csere volt a dánok elleni 3-1-es szombati vereséghez képest: Bálizs Bence pihenőt kapott, helyére Horváth Dominik állt a kapuba, neki ez volt az első felnőtt vb-mérkőzése. Ezen kívül Terbócs István helyére Kóger Dániel került a csatársorba, míg Szirányi Bence változatlanul a kimaradók között volt.

Az amerikaiak a nyitónapon legyőzték a címvédő, olimpiai bajnok, házigazda finneket, ezzel egycsapásra a csoport favoritjai lettek. A gárda átlagéletkora nincs 25 év, fiatal NHL-esekből, illetve az egyetemi ligában (NCAA) szereplő, szélvészgyors és remekül lövő játékosokból áll.

Ezt az összecsapást 5258-an tekintették meg, közülük közel ezer volt a magyar szurkoló, és szinte végig énekelték az összecsapást, remek hangulatot teremtve a Nokia Arénában.

Bátran kezdett a magyar együttes, az 5. percben Sofron István - aki a hét évvel ezelőtti egymás elleni vb-meccsen, valamint a dánok ellen szombaton a becsületgólt ütötte - közelről a léc alá emelt, és megint Szabó Bencétől kapott remek keresztpasszot.


Bő két perc múlva jött a válasz, a finnek ellen duplázó Alex Tuch volt könyörtelen, miután Hári János csúnyán eladta a korongot. A harmad vége előtt Nick Bonino maradt egyedül a kapu előtt, és senkitől sem zavartatva a hálóba emelt, noha előtte volt arra lehetőség, hogy a magyarok kijuttassák a pakkot a zónájukból.

A második játékrészre fokozta az iramot a világranglista-negyedik, Sofron pedig kiült a büntetőpadra. Csakhamar Bonino használta ki, hogy Horváth Dominik nem tudott rátenyerelni a korongra. Ekkor már elmaradtak a magyar akciók, a védekezésre kellett összpontosítani. Az újabb amerikai fór kimaradt, ám Cutter Gauthier szólóban kiugrott, és Horváth lábai között talált be.

A harmadik harmad amerikai találattal indult, az előrehúzódó hátvéd, Connor Mackey közelről, kapásból volt eredményes. Egy kapuvas és eladott korong után Rocco Grimaldi növelte a különbséget. A hajrában egy kontrából Luke Tuch lőtte ki a jobb felső sarkot.

Ez volt a két csapat harmadik egymás elleni ütközete, és mindig a tengerentúliak nyertek, az összesített gólkülönbség magyar szempontból 2-15.

A magyarok számára kedden, közép-európai idő szerint 19.20 órakor a franciák elleni, bennmaradás szempontjából fontos összecsapás következik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések