A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lágy eperpuding házilag: kevés munkával készül a mennyei desszert


Házilag elkészítve könnyű, édes és ellenállhatatlan lesz az eperpuding.


A házi eperpuding kukoricakeményítőtől lesz sűrű, a tetejét pedig édes öntet koronázza meg. Gluténmentes, így azok is fogyaszthatják, akik diétázásra kényszerülnek. Hidegen az igazi, ezért elkészítés után tedd be a hűtőbe néhány órára.

Hozzávalók 5 adaghoz

A pudinghoz:
👉 25 dkg eper
👉 8 dkg cukor
👉 6 dl tej
👉 kukoricakeményítő

A tetejére:
👉 20 dkg eper
👉 6 dkg cukor
👉 2 dkg vaj

Elkészítés:

A pudinghoz az epret a cukorral együtt pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd fel tejjel, szűrd át, hogy ne maradjanak benne darabok, majd öntsd egy lábosba. Tedd fel a tűzre, és amikor felforrt, add hozzá a kukoricakeményítőt. Kis lángon kevergesd kézi habverővel egy percig, amíg besűrűsödik. Szedd poharakba, és hagyd kihűlni.

Amíg hűl, készítsd el az öntetet. A vajat és a cukrot egy serpenyőben olvaszd össze, amíg szép karamellás színe nem lesz. Az epreket vágd apróra, öntsd a karamellizált vajas cukorra, és főzd össze. Minden adag puding tetejére kanalazz belőle, és tedd a hűtőbe őket legalább egy órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések