Házilag elkészítve könnyű, édes és ellenállhatatlan lesz az eperpuding.
A házi eperpuding kukoricakeményítőtől lesz sűrű, a tetejét pedig édes öntet koronázza meg. Gluténmentes, így azok is fogyaszthatják, akik diétázásra kényszerülnek. Hidegen az igazi, ezért elkészítés után tedd be a hűtőbe néhány órára.
Hozzávalók 5 adaghoz
A pudinghoz:
👉 25 dkg eper
👉 8 dkg cukor
👉 6 dl tej
👉 kukoricakeményítő
A tetejére:
👉 20 dkg eper
👉 6 dkg cukor
👉 2 dkg vaj
Elkészítés:
A pudinghoz az epret a cukorral együtt pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd fel tejjel, szűrd át, hogy ne maradjanak benne darabok, majd öntsd egy lábosba. Tedd fel a tűzre, és amikor felforrt, add hozzá a kukoricakeményítőt. Kis lángon kevergesd kézi habverővel egy percig, amíg besűrűsödik. Szedd poharakba, és hagyd kihűlni.
Amíg hűl, készítsd el az öntetet. A vajat és a cukrot egy serpenyőben olvaszd össze, amíg szép karamellás színe nem lesz. Az epreket vágd apróra, öntsd a karamellizált vajas cukorra, és főzd össze. Minden adag puding tetejére kanalazz belőle, és tedd a hűtőbe őket legalább egy órára.
0 Megjegyzések