A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kreml: a Nyugat soha nem fogja beismerni, hogy tévedtek az oroszellenes szankciókkal


A nyugati országok soha nem fogják beismerni, hogy tévedtek az oroszellenes szankciók bevezetésével – mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő, írja az oroszhírek.hu. 


„Nem fogják ezt mondani” – mondta újságíróknak, amikor arról kérdezték, hogy Oroszország „megbocsát-e a kollektív Nyugatnak, ha békét ajánlanak, és felhagynak a szankciók kivetésével, tévedésnek nevezve azokat”.

Moszkva azt szeretné, ha az emberek ezekben az országokban „tudnák, hogy vezetőik helytelen és eredménytelen politikájáért kell megfizetniük” – „minél többen beszélnek erről, annál jobb” – tette hozzá Peszkov.

Ugyanakkor a Kreml szóvivője szerint egyre több nyugati elemző hajlik arra, hogy kritikusan értékelje ezeket az intézkedéseket.

„Általánosságban megfigyelhető, hogy az utóbbi időben egyre több elemző próbál vitatkozni a kollektív Nyugat politikájának hatékonyságáról, a bevezetett szankciók eredményességéről és arról, hogy ez a kétélű fegyver mennyire káros magára Európára nézve. Ilyen elemzési kísérleteket látunk különböző, többé-kevésbé komoly publikációkban” – mondta Peszkov.

Vlagyimir Putyin elnök korábban azt mondta, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és hogy a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések