Hirdessen itt

Közvetíteni készül az EU Magyarország és Ukrajna között


„A fenyegetőzés időzítése is nagyon szerencsétlen, hiszen Ukrajna éppen ellentámadásra készül az orosz megszállók ellen” – fogalmazott az Euronews brüsszeli forrása.

Szijjártó Péter a minap leszögezte: Magyarország nehezen tárgyal további pénzügyi-gazdasági támogatásokról, amíg Ukrajna le nem veszi a háború nemzetközi szponzorainak listájáról a legnagyobb magyar bankot.

„Mit mondhatnék? Ez Magyarország!” – így kommentálta az Euronewsnak Szijjártó Péter szavait egy neve elhallgatását kérő tagországi diplomata Brüsszelben, aki szerint Magyarország hamis érveket használ ebben a vitában és „a fenyegetőzés időzítése is nagyon szerencsétlen, hiszen Ukrajna éppen ellentámadásra készül az orosz megszállók ellen”. Az Euronews forrása azt javasolta, hogy Magyarország közvetlenül Ukrajnával rendezze a vitáját és ne vonja be abba az Európai Uniót. 

A portál másik forrása szerint viszont

az EU közvetíteni fog Magyarország és Ukrajna között az OTP Bank ügyében

és ez a kérdés felkerül majd a hétfői brüsszeli külügyminiszteri tanácskozás napirendjére is.

„Olvastam a külügyminiszter nyilatkozatát és a már megszokott módon fogunk foglalkozni ezzel a kérdéssel, a párbeszéd útján. Megpróbáljuk meghallgatni a tagállamainkat és Ukrajnát, az EU kulcsfontosságú partnerét és barátját is. És meglátjuk, hogyan oldhatjuk meg a problémát” – magyarázta az Euronewsnak a diplomata.

Megpróbálunk majd beszélni erről az ügyről, hogy megoldást találjunk, és valószínűleg a hétfői tanácsülésen is szóba kerül majd”

– fogalmazott a forrás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések