Még finomabb lesz a lecsós csirkemell, ha a köretként szolgáló krumplit a szaftjában főzöd meg.
Lassan itt a lecsó szezonja, de akár konzervből is elkészítheted ezt a szaftos és kiadós lecsós csirkemellet. Füstölt szalonnás alappal készítve a legfinomabb, a krumpli pedig most a szaftjában fő, így teljesen magába szívja a fűszeres ízeket. Aki szereti a csípőset, egy-két darab erős paprikát is bátran főzzön bele.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 50 dkg paprika
👉 50 dkg paradicsom
👉 10 dkg füstölt szalonna
👉 4 krumpli
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
👉 1 hegyes erős paprika (elmaradhat)
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. A paprikát és a paradicsomot mosd meg és szeleteld fel. A hagymát pucold meg, és vágd cikkekre, a füstölt szalonnát kockákra.A szalonnából közepes lángon olvaszd ki a zsírját. A pörcöket tedd félre, a visszamaradt zsiradékon két-három perc alatt pirítsd fehéredésig a csirkemellkockákat. Ezeket is halászd ki a fazékból, és mehet a zsiradékra a hagyma. Párold üvegesre, majd húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát.
Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, keverd jól össze, sózd, borsozd, szórd meg Cayenne-borssal, és lefedve tedd vissza a tűzre. Közben a krumplit hámozd meg és kockázd fel. Amikor a lecsó elég levet eresztett, add hozzá a krumplit, és továbbra is lefedve főzd puhára nagyjából fél óra alatt. A végén keverd hozzá az elősütött csirkemellkockákat is, és főzd teljesen át. Tálalás előtt tedd vissza a fazékba a szalonnapörcöket is.
0 Megjegyzések