A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsony Gergely teljesen nyíltan képviseli a háborúpártiságot


Teljes mértékben követi Karácsony Gergely, baloldali főpolgármester azt a nyugati háborúpárti elképzelést, miszerint ha elfogynak az ukránok, akkor az európai országoknak kell beszállnia a háborúba Ukrajnában - mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég igazgatója annak kapcsán, hogy a budapesti főpolgármester szerint háborúban állunk Oroszországgal. Úgy látja, Karácsony azzal is számol, hogy emiatt komoly nyugati pénzügyi forrásokat kaphat a 2024-es választási kampányára.   

Karácsony Gergely szerint Magyarország háborúban áll Oroszországgal, tehát megint bebizonyosodott, hogy a dollárbaloldal mindent elkövet annak érdekében, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba és feladja békepárti álláspontját. Korábban Karácsony párttársa, Tordai Bence is többször követelte a fegyverszállítások megindítását Ukrajnába, ahogy több baloldali képviselő is.

Orbán Viktor kormányfő korábban egyértelműen úgy nyilatkozott: nemet mond a migrációra, a genderre, és nemet mond a háborúra is. A miniszterelnök kijelentését ezt követően élesen támadták Brüsszelből, Gyurcsányék persze megint a brüsszeli utasításokat követik.

Karácsony: Háborúban állunk Oroszországgal

Éppen egy háborúban állunk azzal az országgal, amely beszállítója volt ennek a metrókocsi-beszerzésnek, tehát ők szankciós listán vannak és nagyon nehéz bármilyen jogunkat érvényesíteni – mindezt Karácsony Gergely főpolgármester mondta szerdán az ATV-ben gátlástalan háborúpártisággal.

Mindezzel kapcsolatban legújabb videójában Apáti Bence felidézte: A főpolgármester kerek-perec kimondta, amit a dollárbaloldalról már eddig is tudtunk. Az ő vágyuk, hogy háborúzzunk, az ő céljuk, hogy belerángassák Magyarországot a háborúba.

Apáti szerint ezzel fekszenek és ezzel kelnek, ezt harsogják mindenhol. Az utcán a plakátokon, Brüsszelben és Budapesten, ezt szajkózzák a Soros-szervezeteik és ezt mantrázzák a politikusaik is. Most például Karácsony Gergely.

Őszinte háborúpártiság

Karácsony Gergely mostvagy őszinte volt, vagy elszólta magát – minderről már Kiszelly Zoltán az Origónak. A Századvég politikai elemzések igazgatója szerint mára bebizonyosodott, hogy a szankciók nem működnek, és ezért ez már szinte azt jelenti, hogy konkrétan a háborúra készülnek a háborúpárti erők. Hasonlóan nyilatkozott egyébként pár hónappal ezelőtt Annalena Baerbock, Németország zöldpárti külügyminisztere is. Fontos, hogy az Egyesült Államok sem akar egy újabb vietnamihoz hasonló konfliktusba belekeveredni az elnökválasztás végéig, ezért egyre inkább az európai országokra hárul a háború terhe – tette hozzá. Karácsony és Márki-Zay már tavaly is azt képviselte, hogy Magyarországnak be kellene lépnie ebbe háborúba – fejtette ki Kiszelly Zoltán.


A szakember szerint

Magyarországon nincs többsége a háborúpárti álláspontnak, és a magyarok a béke mellett döntöttek tavaly áprilisban. Most a baloldal több oldalról próbál nyomást gyakorolni (uniós pénzekkel való zsarolás) hazánkra, hogy a kormány változtassa meg a békepárti álláspontját.

Kiszelly Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy a baloldal és Karácsony Gergely itthon is egy olyan szivárvány-koalíciót szeretett volna, ami Bulgáriában, Izraelben, Csehországban és Szlovákiában létrejött. Az előbb említett országokban egy konzervatívnak mondott politikus vezeti, vagy vezette ezeket a háborúpárti kabineteket.

EZT A MODELLT AZONBAN MAGYARORSZÁGON NEM SIKERÜLT MÁRKI-ZAY PÉTER VEZETÉSÉVEL MEGVALÓSÍTANI, ANNAK ELLENÉRE SEM, HOGY KARÁCSONY VISSZALÉPETT A JAVÁRA MÉG 2021-BEN.

Így szerezne pénzt a kampányra Karácsony

Kiszelly Zoltán arról is beszélt, hogy a választás után a háborúpártiságot egy kicsit lejjebb tekerték, de most Karácsony őszinte volt. A budapesti főpolgármester tehát azt a nyugati tervet propagálta, miszerint ha elfogynak az ukránok, akkor az európaiaknak kell mennie. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a főpolgármester mostani kijelentését annak a fényében is értékelni kell, hogy a külföldi finanszírozóknak továbbra is meg kell felelni. Daniel Freund, német zöldpárti EP-képviselőnek pedig azt mondta Karácsony, hogy adják közvetlenül a pénzt Budapestnek.

Brüsszel visszatartja a pénzeket a politikai zsarolás miatt, miközben Orbán Viktor továbbra is a no war pártján áll. Éppen ezért Karácsony a békepárti magyar kormányt megkerülve szerezne pénzt az uniótól, amitől az újraválasztási esélyeit növelné

- mondta az elemző. Azzal, hogy Karácsony a háborúpáriság oldalára állt, rontja az újraválasztási esélyeit, mert senki sem akarja, hogy a gyermekét, unokáját, vagy a férjét háborúba küldeni – zárta Kiszelly.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések