A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kalapáccsal ütötte egy Pókember-maszkos férfi a BBC-székház szobrát, amit egy beteg művész "alkotott"


Szombat reggel egy Pókember-maszkos férfi megmászta a londoni BBC-székház mellett felállított állványzatot, és kalapáccsal ütötte Eric Gill Prospero és Ariel-szobrát – írja a BBC. A rendőrség negyed ötkor kapott egy bejelentést, hogy egy férfi felmászott a szoborhoz.


A rendőrség szóvivője azt mondta, hogy nem tudták letartóztatni a férfit, mert nem tudtak hozzáférni. A tüntető reggel hétkor már az állvány korlátjához támaszkodva kiabált a rendőrökkel, 11:30-kor pedig a korlátnak támaszkodva pihent, miközben a rendőrök a felállított kordon mellől, tehetetlenül nézték.
 
Sokan követelték már, hogy a szobor lekerüljön az épületről, tavaly pedig szintén kalapáccsal verték – a restaurálás miatt húztak fel köré állványzatot. Eric Gill 1882-ben született, és több szobra is látható a brit főváros fontosabb épületein.

1940-ben halt meg, 1989-ben pedig megjelent egy életrajz róla, aminek szerzője nyilvánosságra hozta a "művész" naplóbejegyzéseit, amiben leírta, hogyan erőszakolta meg két idősebb lányát, valamint beszámolt a húgával folytatott, vérfertőző viszonyáról és arról, hogyan erőszakolta meg a kutyáját.




A BBC egyelőre nem tervezi eltávolítani a szobrot, de a tervek szerint a restaurálás végén elhelyeznek mellette egy QR-kódot, amit ha valaki beszkennel, megtudhatja ezeket a részleteket Gillről. A BBC kulturális részlegének szerkesztője, Katie Razzall azt mondta, hogy Gill egy rendkívül sikeres és híres szobrász és művész volt, akinek karrierje felveti a kérdést, hogy egy alkotás értékelésekor figyelembe kell-e venni az alkotó jellemét. Az eredeti restaurálás június 19-én fejeződött volna be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések