A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Joghurtos eperkrémleves mézzel és fahéjjal: olyan finom, hogy desszertnek is beillik


A selymes, joghurtos, mézes eperkrémleves jól behűtve lesz igazán finom.


A joghurtos eperkrémlevest tálalhatod az ebéd bevezetőjeként, vagy akár desszertként is. Nagyon hamar készen van, de a hűtésére kell szánni néhány órát. Nem tart sokáig az eperszezon, ezért használd ki jól: készíts belőle omlós pitét, töltsd házi gombócba, vagy főzz belőle lekvárt télire!

Hozzávalók 4 személyre

👉 75 dkg eper
👉 25 dkg görög joghurt
👉 1.5 evőkanál méz
👉 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Az epret csumázd ki, mosd meg jó alaposan, és tedd egy fazékba. Csorgasd rá a mézet, szórd meg fahéjjal, két-három perc alatt kevergetve fonnyaszd meg, majd öntsd fel vízzel. Tíz perc alatt főzd puhára.

Pépesítsd botmixerrel vagy turmixgépben, kanalazd vissza a lábosba, és öntsd hozzá a joghurtot is. Kóstold meg, ha nem elég édes, egy kevés mézet vagy cukrot adhatsz még hozzá. Jól behűtve tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések