A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Janez Jansa: A genderelmélet és a woke-ideológia a kulturális marxizmusból ered


A szlovén politikus nehezményezte, hogy a CPAC több felszólalójának beszéde felületes volt.


Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnök Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárnak adott interjút, amelyben arról beszélt, mennyire rombolónak tartja a kulturális marxizmust, írja a Magyar Nemzet. A szlovén politikus, aki maga is felszólalt a budapesti CPAC-en úgy véli, a konferencián több beszéd is felületes volt, és csak a problémák következményeivel foglalkozott, az eredetükkel és az okokkal nem.

Jansa szerint a kulturális marxizmus a woke-ideológia és a genderelméletek alapja. Kijelentette, hogy több mint száz évvel ezelőtt Antonio Gramsci marxista filozófus arra jött rá, hogy a kommunizmus megvalósításához először „hiteltelenné kell tenni, és el kell törölni a tízparancsolatot”.

Örömét fejezte ki, hogy magyarországi látogatása során Ferenc pápa is nyíltan beszélt a küzdelem jelentőségéről,

akinek szerinte Latin-Amerikában volt lehetősége megtapasztalni a kulturális és szociális marxizmus rombolását.

Kovács Zoltán felvetette, miszerint a kulturális marxizmus képviselői mindig a demokráciáról és az emberek képviseletéről beszélnek, pedig soha nem mérettették meg magukat demokratikus választáson. Jansa szerint éppen ez a mesterségesen kreált, hamis legitimáció a kulturális marxizmus lényege, és hozzátette, nehéz megérteni, hogy a szocialista utópia bevezetésére tett bukott kísérletek után miért hisznek még mindig sokan ebben az ideológiában.

A teljes interjú itt tekinthető meg:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések