A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hiába próbálkozott Gulyás Marcsi: Corbyn a magyar álláspontot mondta el a háborúval kapcsolatban


Jeremy Corbyn egy konferencia miatt látogatott a napokban Magyarországra, ennek apropóján készített vele interjút Gulyás Márton és a Partizán. 

Jeremy Corbyn szerint kell lennie egy eljárásnak, ami leállítja a harcokat és elindítja a tűzszünet és a tárgyalások folyamatát, ami végül egy megállapodással zárul a két ország között. 

Több ezer ukrán katona halt meg, több ezer besorozott orosz katona halt meg, sok ukrán civil halt meg, több millió ukrán ember menekült más országokba”

– sorolta.

Minden háború egy békekonferenciával zárul

– szögezte le a volt munkáspárti vezető, aki úgy folytatta, hogy ha Oroszország és Ukrajna képesek a fekete-tengeri gabonaszállításról tárgyalni, akkor nyilvánvalóan képesek kommunikálni egymással és véget vetni a harcoknak.

Ha folytatódik a háború, a felek még több fegyvert szereznek majd különböző helyekről. Oroszország a saját kínai gyáraiból, valószínűleg Indiából és sok más helyről világszerte. Ukrajna pedig Nyugat-Európából és az Egyesült Államokból. Ezzel csak tovább nő majd a konfliktus intenzitása”

 – folytatta Corbyn, aki szerint az Európán kívül élők megütköznek a történteken, azt mondják, hogy nevetséges és vége kell, hogy legyen.

Gulyás Márton ezek után arról kérdezte a politikust, hogy érhető el a béke, hogyan lehet Putyint tárgyalóasztalhoz kényszeríteni. Jeremy Corbyn megjegyezte, ehhez végső soron az Egyesült Államokra van szükség, mivel ők a NATO legfőbb mozgatói és ki kell mondaniuk, hogy hajlandóak tárgyalni Oroszországgal, Putyinnak pedig készen kell állnia a velük való egyeztetésre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések