A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hadházy: Orbán haverja és mintaképe megnyerte a török választás első fordulóját


Pedig a török ellenzék sok tekintetben jobb helyzetben van, mint a magyar.

„Újabb leckét kaptak azok, akik szerint a hibrid rezsimek legyőzhetőek a rezsim által diktál feltételek miatt piszkos és tisztességtelen választásokon. Orbán haverja és mintaképe megnyerte a török választás első fordulóját, hiába jelezték a közvélemény kutatások, hogy most lenne esély az ellenzék győzelmére. Nem sikerült, pedig a török ellenzék sok tekintetben jobb helyzetben van, mint a magyar (miközben persze Erdogan sok tekintetben már előrébb jár a demokráciától a totális diktatúrába vezető úton). Mikor vesszük már észre – ha saját kárunkon nem is, de legalább mások példájából –, hogy ostoba önáltatás, hamis remény, ha a valódi, tiszta választások feltételeinek kiharcolása nélkül bízunk a rendszerváltásban? Nem elég az ellenzéki erők valamilyen technikai jellegű összefogása, és nem elég csak az előzőnél megnyerőbb mosolyú, jobban kommunikáló miniszterelnök-jelöltet kiállítani. Nem elég, ha őt kitesszük annyi óriásplakátra, amennyit a fideszes cégek megengednek, attól nem lesz győzelem.

Persze, hátra van még elviekben a második forduló, ahol ELVILEG még minden megtörténhet. Higgyék el, én szeretném a legjobban, hogy ne legyen igazam, de a török politikai rendszer ugyanúgy »hibrid rezsim«, mint a magyar. Kevert rendszer: lényegében diktatúra, de a demokrácia színpadi kellékeivel. A lényege, hogy végig úgy nézzen ki, mintha választásokon le lehetne választani a diktátort, de valójában SZINTE biztosan nem lehet. Az az ördögi a dologban, hogy a SZINTE szó által adott halovány remény fenntartása leginkább a hibrid rezsimek autokrata vezetőinek az érdeke. Sok energiát fektetnek abba, hogy ez a SZINTE szócska ott legyen. Mert nekik tökéletesen megfelel, ha az ellenzék azt gondolja, hogy a tiszta választások feltételeit SEMMIKÉPP nem lehet kivívni, akkor hát várjunk hátratett kézzel még négy évet, HÁTHA majd egy jobb jelölttel és jobb kampánnyal sikerül.

Végtére is olyan hosszú az életünk, nemdebár. És hát Orbán csak 13 éve zülleszti a hazánkat, mi az Erdogan 20 évéhez képest?!”- írta Hadházy a Facebookon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések