A gluténmentes bögrés muffinba a kedvenc gyümölcseidet rejtheted.
Ez a csodás gluténmentes bögrés muffin a világ legegyszerűbb süteménye: vegyél egy kis doboz natúr joghurtot, és annak a poharában mérd ki a többi hozzávalót is. Olyan gyümölcsöket használj hozzá, amilyeneket épp kedved van: jól harmonizál vele a szeder, az eper, a málna, az áfonya és a fagyasztott erdei gyümölcsös keverék is.
Hozzávalók 12 darabhoz
👉 2 pohár rizsliszt
👉 2 pohár bogyós gyümölcs
👉 1 pohár natúr joghurt
👉 1 pohár cukor
👉 1 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag (gluténmentes) sütőpor
👉 0.3 pohár olaj
Elkészítés:
A joghurtot egy tálban keverd el a tojással, az olajjal és a kétféle cukorral. Szitáld hozzá a sütőporral elkevert rizslisztet, keverd csomómentesre, végül forgasd hozzá a megtisztított, feldarabolt gyümölcsöket is. Oszd el a tésztát kivajazott vagy papírral kibélelt muffintepsiben. Told az egészet 180 fokos sütőbe, és süsd nagyjából 20 percig, amíg a beleszúrt tűre nem ragad rá a tészta.
Amikor kész, vedd ki a sütőből, hagyd benne tíz percig hűlni, és már fogyaszthatod is.
0 Megjegyzések