A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Floridában törvényerőre emelkedett a kiskorúakon végzett nemátalakító beavatkozások tilalma


Gyermekek védelmében és LMBTQ-kérdésekben hozott törvényeket írt alá és emelt törvényerőre Florida kormányzója szerdán.


Ron DeSantis kormányzó a nyilvánosság előtt tartott ceremónián úgy fogalmazott, hogy Florida a józan ész menedékhelyeként és a normalitás bástyájaként marad meg. Erre nyilvánvalóan azért volt szükség, mert mindezek tömegesen és rendszeresen fordultak elő már ebben a viszonylag konzervatív amerikai államban is.

Az állam vezetőjének aláírásával törvényerőre emelt szabályozások között szerepel, hogy Floridában megtiltják a kiskorúakon végzett nemátalakító orvosi beavatkozásokat, a műtéti és gyógyszeres eljárásokat egyaránt.

A jogszabály általánosan megtiltja, hogy nemváltoztató orvosi eljárásokat állami forrásokból finanszírozzanak. Egy másik jogszabály előírja, hogy az iskolákban sem tanárok, sem diákok nem kényszeríthetők arra, hogy olyan, a nemre utaló névmást használjanak, amely nem egyezik a születéskori nemmel. Transznemű diákok rendszerint elvárják az iskolájuktól, hogy a választott nemüknek megfelelően utaljanak rájuk, illetve sok esetben ezt az iskola írja elő többi diákja és tanárai számára.

Az aláírt floridai jogszabályok között van egy, amely a gyermekek védelmére hivatkozva betiltja azt, hogy gyerekek látogassanak úgynevezett “drag show”-kat, amelyeket általában transznemű női előadók tartanak, többnyire kihívó öltözékben.

Ron DeSantis kormányzó aláírta azt a törvényt is, amely előírja, hogy a nyilvános mosdókat és öltözőket csak a megjelölt nemhez tartozók használhatják, és megtiltja, hogy azokban ellenkező neműek önkényesen megjelenjenek. Ez a jogszabály azokra a vitákra reagál, hogy elsősorban oktatási intézményekben a transznemű diákok használhatják-e a biológiai nemüktől eltérő mosdókat zuhanyzókat és öltözőket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések