A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Férfi kosárlabda: a címvédő Falco nyerte a párharc első csatáját


Komoly hátrányból álltak fel a sárga-feketék


A vasi és a Fejér vármegyei gárda a harmadik bajnoki fináléjára készült, az Alba a 1998/99-es és a 2016/17-es párharcban is jobbnak bizonyult. A jelenlegi szezon alapszakaszában mindkét alkalommal a hazai csapat nyert, a Magyar Kupa áprilisi negyeddöntőjében pedig a Falco nagy csatában 79–75-re verte riválisát az Arena Savariában – majd a serleget is elhódította a budapesti Final Fourban.

A négyszeres bajnoki aranyérmes Falco magabiztosan nyerte meg az alapszakaszt, majd a döntőig vezető úton a DEAC-ot és a ZTE-t is 4–0-lal „kisöpörte”. A februárban edzőváltáson átesett fehérváriak ugyancsak vesztett meccs nélkül menetelnek eddig a playoffban.

A szerdai csata első öt percében a szerb-magyar Milos Konakov címvédő együttese mindössze egy triplát hozott össze, ezalatt az ötszörös bajnok fehérváriak 11 pontot dobtak. A nyitónegyedet követően 16–28 állt a nagyórán, a vendégeknél Pongó Marcell ekkor 11 pontnál tartott. A folytatásban 18 pontra nőtt a különbség (19–37), a nagyszünetben pedig főleg Perl Zoltán felzárkóztató kosarainak köszönhetően 37–49 volt az állás. A mezőny legjobbja ekkor az Alba vezére, Vojvoda Dávid volt 15 ponttal.

Térfélcsere után négy pontra felzárkóztak a házigazdák (48–52), de az Albában Somogyi Ádám tizedik kísérletre megszerezte első mezőnykosarát, amely rögtön egy tripla lett. A 33. percben 3–0 után ismét vezetéshez jutott a Falco (63–61), amelyben a horvát Boris Barac és az amerikai Raymond Cowels is elkapta a fonalat. Ezzel párhuzamosan a spanyol Alejandro Zubillaga irányította Albánál teljes rövidzárlat jött, két perccel később már nyolc ponttal megléptek a vasiak, és innen már nem engedték ki a kezükből a diadalt. A hazaiak legjobbja a 21 pontos Perl lett, a túloldalon Vojvoda 24 ponttal remekelt.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó finálé szombaton 20 órakor folytatódik Székesfehérváron.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Arconic-Alba Fehérvár 82–70 (16–28, 21–21, 19–12, 26–9)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések