A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erdoğan mögé állt az elnökválasztás harmadik helyezettje


Sinan Ogan a vasárnapi második fordulóban a hivatalban lévő jelöltet fogja támogatni.

Sinan Ogan, aki a múlt heti török elnökválasztáson a harmadik helyen végzett, a hivatalban lévő Recep Tayyip Erdoğan mögé állt a május 28-án megrendezésre kerülő választási fordulóra – közölte az Al Jazeera.

Ogan hétfőn a török fővárosban, Ankarában tartott sajtótájékoztatón támogatásáról biztosította Erdoğant, és azt mondta, hogy kampánya a nacionalistákat kulcsszereplővé tette a török politikában.

„Hiszünk abban, hogy döntésünk helyes döntés lesz országunk és nemzetünk számára”

– mondta Ogan, aki szerint Kılıçdaroğlut szövetsége viszont nem tudott kellő sikert felmutatni a 20 éve hatalmon lévő Népi Szövetséggel szemben, és nem tudott olyan perspektívát kialakítani, amely meggyőzte volna őket.

A törökök vasárnap ismét az urnákhoz járulnak, hogy eldöntsék, Erdoğan vagy a fő ellenzéki vezető, Kemal Kılıçdaroğlut vezeti-e az országot a következő öt évben.

Ogan 5,17 százalékkal a harmadik helyen végzett az első fordulóban, így

ő lehet második forduló potenciális „királycsinálója”.

Ugyanis Erdoğan a szavazatok 49,52 százalékát szerezte meg, míg Kılıçdaroğlu, a hatpárti ellenzéki szövetség jelöltje a szavazatok 44,88 százalékát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések