A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Érdemes figyelni a fiókunk aktivitására, különben törlik


Módosult a Google szabályzata, szigorúbb szabályok vonatkoznak a felhasználói fiókok aktivitására. 

Aki nem használja egy ideig a Gmailjét, YouTube-ját vagy a cég mást szolgáltatását, annak megszüntetik a hozzáférését és egy az egyben letörlik a fiókhoz tartozó összes tartalmát – számolt be róla a hvg.hu portál.

Mint írták: nem sokkal azután, hogy Elon Musk a Twitternél bejelentette a régen nem használt fiókok törlését, a Google is változtat vonatkozó szabályzatán. A keddi bejelentés értelmében törölni fogják azokat a Google-fiókokat, melyekbe huzamosabb időn át nem lépett be tulajdonosuk. Az az irányelv kezd most el hatni, melyet még 2020-ban lengetett be a cég.
A vállalat ezt biztonsági okokkal magyarázza: az elhagyatott fiókok sérülékenyebbek, egy ilyenek tulajdonosa észre sem veszi, ha támadók megpróbálják átvenni az irányítást fiókja fölött.

A Google közlése szerint amelyik fiókba két éven át nem lépnek be, azt inaktívnak minősítik, és törölhetik teljes tartalmát. Ilyen esetekben a Google törli a Gmailben, a Google Drive-on, a Naptárban, a Meetben, YouTube-on és a Google Fotók szolgáltatásban lévő adatait, tartalmait, emlékeit.

Ez a szabály minden személyes Google-fiókra vonatkozik – írta a hvg.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések