A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elfogatóparancsot adtak ki a Putyint köröztető ügyész ellen


A moszkvai hatóságok szerint a brit Karim Kahn a hamis vád és a nemzetközi védelem alatt álló személy elleni támadás bűnébe esett


Moszkva elfogatóparancsot adott ki a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) ügyésze ellen, aki márciusban körözést adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen háborús bűncselekmények miatt – jelentette az Ál Dzsazíra.

A katari hírcsatorna szerint Karim Khan, a hágai székhelyű háborús bűnöket vizsgáló bíróság ügyésze felkerült a moszkvai belügyminisztérium körözési listájára. A brit állampolgár képe pénteken már meg is jelent a tárca internetes adatbázisában.

Az orosz hatóságok már márciusban közölté, hogy Khan ellen hamis vád miatt indult vizsgálat. Emellett az ICC ügyésze ellen azért is nyomoztak, mert „egy külföldi állam nemzetközi védelmet élvező képviselője ellen” lépett fel.

A körözési felhívás egyébként Khant egy 1970. március 30-án, a skóciai Edinburgh-ban született férfiként írta le, de nem részletezte, mivel gyanúsítják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések