A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Életveszélyes támadás Debrecenben: ilyen büntetést kaphat az osztálytársát féltékenységből megkéselő lány


A vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. 


A vádirat szerint a vádlott és a kiskorú sértett iskolatársak voltak a bűncselekmény elkövetésének időpontjában, mindketten egy debreceni középiskolába jártak.

A vádlottnak tudomása volt arról, hogy volt barátjának párkapcsolata alakult ki a sértettel, azonban ezt nem tudta elfogadni, ezért 2023. január elején emiatt közöttük vita alakult ki. Később internetes alkalmazásokon keresztül üzengettek egymásnak, illetve sértegették egymást. 2023. január 25-ét megelőző napokban megállapodtak abban, hogy konfliktusukat személyesen rendezik 2023. január 25-én, a tanítást követően az iskola mögötti játszótéren fognak találkozni - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség portálunknak küldött közleményében.

A fenti napon a vádlott és a sértett is a játszótérre ment, a közelben tartózkodtak ismerőseik, barátaik is. A játszótéren a vádlott és a sértett újra szóváltásba keveredett, szidták és sértegették egymást, majd a vita dulakodássá fajult, a vádlott testközelbe került a sértetthez, a kabátzsebéből elővett egy pillangókést, majd a hegyével lefelé tartva csapkodott a fiatal lány irányába. A vádlott háromszor megvágta a sértett bal vállát és egyszer megszúrta őt a mellkasán, a hónalj vonalában.

Ezt észlelve a sértett ismerősei odamentek hozzájuk és a vádlott kezéből kivették a pillangókést, azonban a fiatalkorú nő továbbra sem hagyott fel támadó szándékával, a sértettel dulakodni kezdett. Eközben mind a ketten a földre estek, egymást rángatták és testszerte megütötték.

A bántalmazás következtében a sértett szúrt sérüléseket szenvedett, a bal mellkasfélen bekövetkezett szúrás eredményeként légmell alakult ki, amely életveszélyes sérülés.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló fiatalkorú vádlott ellen a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélje, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel és állapítsa meg, hogy a vádlott a próbaidő tartama alatt a törvény kötelező rendelkezése értelmében pártfogó felügyelet alatt áll. Emellett indítványt tett arra is, hogy a törvényszék az elkövetés eszközeként használt pillangókést kobozza el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések