A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy képviselő szerint Zelenszkij beszéde a svájci parlamentben megsérti az ország semlegességét


A Svájci Néppárt a legnagyobb parlamenti erő Svájcban és a kormánykoalíció tagja 

Thomas Aeschi, a Svájci Néppárt frakciójának vezetője az ország törvényhozásában, a Nemzeti Tanácsban pénteken úgy vélekedett, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tervezett felszólalása a tanácsban sérti az ország semlegességét, és kísérletet jelent arra, hogy befolyásolja a fegyverekkel kapcsolatos politikáját – írja az oroszhírek.hu. 

„Ellenzem, hogy Ukrajna elnöke videóbeszédet tartson a nemzeti tanács üléstermében – írta a Twitteren. – Ukrajna megpróbálja közvetlenül befolyásolni a parlamentet, hogy döntést hozzon a fegyver- és lőszerszállításokról. Megsértik semlegességünket!”

Az SRF műsorszolgáltató május 5-én jelentette, hogy az ukrán elnök a nyári ülésszak alatt videókapcsolaton keresztül fog beszédet mondani a svájci szövetségi parlamentben.

A beszédre vonatkozó kérést a berni ukrán nagykövetség nyújtotta be, és a Nemzeti Tanács és a Kantonok Tanácsa jóváhagyta. Zelenszkij lesz az első külföldi elnök, aki virtuálisan szólal fel a svájci parlamentben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések