A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy hírhedt orosz hackercsoport szerint az ukrán fegyveres erők vezetője súlyos sebesüléseket szenvedett


Valerij Zaluzsnij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka súlyosan megsebesült a főhadiszállását május elején ért rakétacsapásban, és lehet, hogy távozik posztjáról - idézte a Joker DNR nevű hackercsoport képviselője a RIA Novosztyi.

Zaluzsnij azután nem jelent meg többé a nyilvánosság előtt, hogy orosz egységek sorozatos csapásokat mértek egyes ukrajnai katonai létesítményekre.

"Az egészségi állapotáról szóló információkat Ukrajnában a nyugati megbízók utasítására blokkolják, hogy ne ássák alá a Bahmut elvesztése miatt már amúgy is megtépázott morált. Erről komoly információim vannak"

- mondta az ügynökség beszélgetőpartnere.

Elmondása szerint az AFU vezetője több bonyolult műtéten esett át, és egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy továbbra is ellássa feladatait.

A "Joker DNR" rendszeresen közzéteszi a politikai és a kijevi katonai vezetés bennfentes és titkos dokumentumait, amelyeket adatfeltörés és ügynökség révén szereztek meg. A nyugati és ukrán média többször megerősítette az általa közzétett információk hitelességét.


Május elején a NATO Katonai Bizottságának vezetője, Rob Bauer admirális azt mondta, hogy Zaluzsnij még videokonferencián keresztül sem volt hajlandó részt venni a szervezet vezérkari főnökeinek ülésén. Emiatt a média azt találgatta, hogy talán a fronton ölték meg. Anna Malyar ukrán védelmi miniszterhelyettes azonban sietett cáfolni az ukrán hadsereg főparancsnokának haláláról szóló híreket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések