A zablisztes naan kenyér pillanatok alatt készen van, és bármilyen szaftos ételhez jól illik.
Akár élesztő nélkül is készíthetsz naan kenyeret zablisztből, joghurtos gyúrt tésztából. Az így készült lepény tele van rostokkal, ezért egészségesebb, mint a fehér lisztből készült változat. Általában indiai ételekhez, például curryhez szokták fogyasztani, de bármilyen szaftos ételhez, vagy akár önmagában, valamilyen feltéttel nagyon finom.
Hozzávalók 4 darabhoz
👉 25 dkg zabliszt
👉 1 evőkanál natúr joghurt
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 0.5 dl langyos víz
Elkészítés:
A zablisztet öntsd egy tálba. Add hozzá a sütőport, a sót, a joghurtot, és fokozatosan annyi langyos vizet, hogy jól formázható tésztát kapj.
Gyúrd simára, majd oszd négy egyforma adagra, formálj belőle gombócokat, és lisztezett deszkán nyújtsd ki őket kör alakúra. Száraz serpenyőben, oldalanként néhány perc alatt süsd a lepényeket ropogósra.
0 Megjegyzések